Linnéas hemfödsel

 

Anna var med oss när vårt andra barn föddes under en planerad hemfödsel. För mig blev förlossningen en tuffare upplevelse än väntat; mycket på grund av förväntningar från mig själv. Jag hade trott att det skulle gå fort och enkelt, och var inte beredd på att förloppet skulle ta så lång tid som det gjorde. Både min man och barnmorskorna hade nog samma förväntningar som jag, och jag tror att jag undermedvetet kände av dessa underliggande förväntningar. Den enda jag kände inte hade några som helst förväntningar på mig var Anna. Hon fanns där för mig i stunden och var lugn och trygg. Hon stöttade mig i alla val och känslor och jag kände mig aldrig bedömd av henne. När den närmsta tiden efter förlossningen blev turbulent för särskilt min man var hon också ett stöd vi kunde vända oss till.