Julia om förberedelser och stöd

Vi fastnade för Anna som doula på grund av att hon kändes lugn och trygg, en sån person som man skulle vilja ha med in på förlossningen tänkte vi. Vi såg det också som en fördel att hon hade erfarenhet av en första förlossning som liknade våran. 


Anna kunde hjälpa oss att sätta ord på vad vi upplevt under första förlossningen och vi pratade om hur vi kunde skapa bättre förutsättningar för en mer positiv upplevelse denna gång. Vi upplevde att Anna var ett väldigt bra mentalt stöd för oss. Under förberedelserna var Anna lyhörd inför vad vi behövde för typ av stöd, vilket mycket handlade om att prata om och bearbeta upplevelsen av den första förlossningen och sedan skapa målbilder och en plan för kommande förlossning. Hon hjälpte även mig att känna tilltro till min kropps inneboende förmåga att föda. Tyvärr var inte Anna närvarande under själva förlossningen utan vår backup doula kom och stöttade när det var dags. Anna hade sett till att vi hade träffats en gång alla tillsammans och att hon kände till all väsentligt för att kunna ge ett bra stöd vilket vi verkligen upplevde att hon gjorde under förlossningen. 


Något som jag verkligen uppskattade var att Anna tog sig tid att ringa oss några dagar efter förlossningen så att jag fick berätta om allt och vi kunde knyta ihop säcken tillsammans. Vi pratade i nästan en timme och det var ett fantastiskt samtal där jag verkligen kände mig styrkt i min upplevelse!